Cinematografele din Iași, recâștigate de Primărie

Primarul interimar Mihai Chirica a anunţat marţi, 19 aprilie, că Municipalitatea a câştigat procesul cu Ministerul Culturii privind proprietatea cinematografelor din Iaşi. Astfel, Curtea de Apel Iaşi a câştigat în instanţă patru din cele cinci cinematografe existente în municipiu.
„Cinematografele Victoria, Republica, Dacia şi Tineretului vor fi trecute în proprietatea Municipiului Iaşi. Instanţa a dat sarcină Regiei Autonome de Distribuție și Exploatare a Filmelor România  să semneze procesul verbal de predare-primire a tuturor imobilelor”, a declarat Mihai Chirica la conferința de presă.
Cinematograful din Copou nu a putut fi inclus în patrimoniul Municipalității, întrucât acesta a fost vândut deja.
„În cazul cinematografului Copou vom ataca în instanţă, motivat de faptul că judecătorii au luat act că acel spaţiu a fost vândut şi s-a făcut transferul către alt proprietar într-o altă formulă judecătorească”, a adăugat edilul Iaşului.
După ce vor trece în proprietatea Municipiului, primarul interimar a anunțat că aceste clădiri vor fi modernizate, și că unora li se vor găsi și alte funcționalități.
 Mădălina Iovu

About The Author

Meseria îți ocupă jumătate din viață, iar eu am ales cum trebuie. Vreau să devin un jurnalist bun, indiferent de domeniul pe care îl voi alege, sau care mă va alege. Îmi place să lucrez cu oamenii, dar mai ales cu adevărul și faptele. Dacă fiecare om are o poveste în spate, eu sunt pe cale să o scriu pe a mea.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.