Cinci echipe de la Mecanică la competiția ,,Electro-mobility”

Electro-mobility 2016

Electro-mobility 2016

Aproximativ 180 de studenți participă la concursul național pentru premiul de 2.700 €, oferit de firma Continental Automotive România.

15  studenți de la Facultatea de Mecanică din cadrul Universității Tehnice ,,Gheorghe Asachi” (TUIAȘI) din Iași, participă la competiția ,,Electro-mobility”, eveniment dedicat studenților de la facultățile cu profil tehnic și informatic. Concursul are loc în perioada 14 noiembrie-13 mai 2017, când va fi și finala.

Tinerii studenți vor trebui să parcurgă cinci etape pentru a ajunge în finală. Prima etapă constă în înscrierea la competiție, a doua presupune o sesiune de clarificare. A treia probă se referă la realizarea proiectului. Cea de-a patra etapă presupune sesiunea de calificare, iar a cincea finalizarea funcționalităților și pregătirea pentru finală. Cea de-a șasea probă presupune finalizarea lucrărilor, evaluarea și premierea echipei cu cea mai bună prezentare teoretică și practică a mașinii realizate.

,,Cu cât mașina e făcută mai mult de studenți, cu atât e mai bine, deoarece fiecare lucru făcut de către studenți de la zero aduce punctaj în plus echipei. Ceea ce am vrut să spun este faptul că noi, cei din echipa BadPanda, realizăm singuri mașina, fără ajutor, ceea ce este un avantaj, după cum am spus”, a declarat Robert Pleșca, participant din cadrul competiției Electro-mobility, echipa BadPanda (Facultatea de Mecanică din Iași).

Juriul va fi alcătuit din membrii firmei Continental, care vor oferi un premiu în valoare de 2.700 €. Tot reprezentanții firmei sunt și cei care au asigurat sprijinul financiar care face posibilă realizarea viitoarelor mașini.

Competiția ,,Electro-mobility” este un concurs național care are ca scop crearea unor mașini de către studenții pasionați de mecanică. Concursul este organizat și susținut de firma Continental din Iași. La competiție concurează 61 de echipe, printre care și cinci echipe de la Facultatea de Mecanică din Iași. La acest concurs se dorește crearea unei mașini autonome care să parcurgă un traseu în forma cifrei opt.

Competiția ,,Electro-mobility” a început în anul 2007, organizându-se de atunci în fiecare an. Anul trecut, câștigători au fost cei din echipa ,,Mecatronicii”, din cadrul Facultății de Mecanică din Iași. Participanții de anul acesta, de la aceeași faculate, speră să câștige titlul pentru cea mai bună mașină autonomă construită de studenți.

Adelina FLOREAN

Sursa Foto

Leave a Reply

Your email address will not be published.