Celebrul chitarist Al Di Meola vine la Iaşi în cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei

7059fb02-945d-4325-bcc8-f59e92abe512Americanul Al Di Meola, unul dintre cei mai cunoscuţi chitarişti internaţionali, va urca pe scena din faţa Palatului Culturii. Concertul va avea loc pe 25 mai cu ocazia Festivalului Internaţional al Educaţiei (FIE). Anul acesta, evenimentele din cadrul FIE se vor desfăşura pe o perioadă de aproape 30 de zile, între 12 mai și 10 iunie.
Artistul Al Di Meola a anunţat şi pe pagina sa oficială că şi Iaşul va face parte din turneul său din luna mai. Turneul din Europa se numeşte EUROPE “ELYSIUM & MORE UNPLUGGED” şi porneşte din Leipzig- St. Petri Church, iar ultima oprire fiind pe 29 mai la Frankfurt.
„În organizarea, susţinerea şi promovarea acţiunilor cuprinse în programul FIE vor fi implicate atât direcţiile, societăţile şi serviciile municipalităţii, dar şi parteneri din mediul academic, educaţional, cultural şi al societăţii civile”, au declarat oficialii Primăriei Iași.
În cardul Festivalului Internaţional al Educaţiei vor avea loc şi concursuri, dezbateri, manifestări cultural- artistice sau activităţi sportive. Un alt invitat în cadrul FIE este maestrul de şah Anatoli Karpov. El va fi prezent la Iaşi în zilele de 24 și 25 mai, când va fi deschisă şi o şcoală de şah de către Asociaţia Judeţeană de Şah şi Federaţia Română de Şah. Pe scena din faţa Palatului Culturii vor mai concerta artişti precum Alternosfera, Robin and the Backstabbers, Luna Amară, CTC, Gabriel Cotabiţă, DJ Antoine, Delia Matache, Mihail Sandu şi alţii.
Paula Misiuc

Leave a Reply

Your email address will not be published.