Ce produse de machiaj folosim în sezonul cald

11540997_980233678683977_1580030049_nDacă tot a venit sezonul cald, trebuie să ştim cum să ne machiem, în aşa fel încât să nu avem probleme cu tenul din cauza căldurii şi a prafului. Pentru un machiaj de vară reușit sunt câteva etape foarte simple pe care trebuie să le urmăm.

Prima etapă ar fi să folosim o cremă cu protecţie solară, astfel prevenind îmbătrânirea prematură a tenului. Găsim o varietate largă de astfel de creme şi ar trebui incluse în ritualul zilnic, atunci când vrem să ieşim afară.

Pe timpul verii este recomandat să înlocuim fondul de ten cu o cremă colorată (BB cream). Au apărut produse ce includ şi protecţie solară. BB cream-ul este mult mai uşor pentru ten pentru că el conţine o cantitate mică de pudră în compoziţia sa, astfel nu ne va încărca tenul excesiv şi va lasă pielea să respire, ceea ce fondul de ten, care are o acoperire mai mare, nu poate face.

Pudaă, pe timpul sezonului cald, nu este recomandată, mai ales tenului gras şi mixt deoarece în contact cu transpiraţia se va şterge şi vă va închide porii. Totuşi, poate fi folosită într-o cantitate foarte mică şi doar pentru tenurile normale şi uscate.

Trebuie folosite doar produse waterproof. Obligatoriu trebuie să aveţi un rimel rezistent la apă, prevenind astfel scurgerea lui sub ochi. Au apărut foarte multe produse rezistente la apă, nu numai rimel, ci şi tuş, creion, fard de ploape şi baze de machiaj.

Încă un produs ce v-ar trebui în acest sezon, ar fi spray-urile cu apă minerală (sau termală). Acesta vă va împrospăta tenul şi îl va revigora.

Cheia unui ten sănătos este apa, deci nu uitaţi să vă hidrataţi corespunzător.

Oana Creţu

oana.cretu@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.