Câțiva tineri inovatori realizează cel de-al doilea automobil de drift

4 studenți de la Facultatea de Mecanică a Universității Tehnice „Gh. Asachi” din Iași (TUIAȘI) construiesc o mașină pentru drift. Proiectul a început pe 16 noiembrie și va fi finalizat la sfârșitul lunii aprilie. Realizarea mașinii are loc într-un atelier al conf.univ.dr.ing. Adrian Sechelarie.

Proiectarea mașinii a început din fondurile celor patru studenți, urmând ca mai târziu să fie sponsorizați. Mașina E46 valorează în jur de 5.500€. Studenții au început proiectul din dorința de a participa la campionatul național de drift. Acesta va avea loc la București, dar studenții anunță și o competiție în Ungaria.

„Ne-am gândit la realizarea celei de a doua mașini de drift, deoarece cu prima mașina E36 nu am putut participa la competiții. După finalizarea noii mașini vrem să participăm la campionatul național de drift”, a menționat Petru Volocaru, unul dintre proiectanții mașinii E46.

Studenții sunt la cea de-a doua realizare de acest fel, prima mașină fiind construită în anul 2014. Cu acea mașină s-a participat doar la evenimentele „auto expo&burn și tuning fest” din Piatra Neamț.

 

Adelina-Elena Florean

Leave a Reply

Your email address will not be published.