Castraveții cu sare, un pericol pentru organism

Castraveti

Castraveti

Castraveţii au multe beneficii, ajută la detoxifierea organismului, sunt bogați în fibre, reduc colesterolul şi ţin sub control tensiunea arterială. De asemenea, vitamina K din castravete are un rol important în absorbţia calciului, este bună pentru sănătatea oaselor şi previne reumatismul.

Acesta este recomandat să nu se consume cu sare, deoarece reține apa din organism. Reținerea apei mai este cunoscută și sub denumirea de edema. Aceasta reprezintă o afecțiune care se referă la scurgerea apei din sânge din țesuturi. Reținerea apei apare atunci când fluidele nu sunt îndepărtate de sistemul limfatic într-un mod recomandat, iar apoi sunt reținute în țesuturile corpului și provoacă inflamații.

Castraveţii ajută și la hidratare, deoarece conțin 90% apă, dar atunci când conțin sare, toată apa se depune în organism. Apa care se reține este de obicei la nivelul picioarelor, dar apare și la mâini, brațe, cavitatea abdominală, dar și în jurul plămânilor.

Paula Misiuc

paula.misiuc@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.