Carnea de porc, mai scumpă cu 15% – 30%

Prețul cărnii de porc va crește, începând cu luna aprilie, cu 15% – 30%, susțin procesatorii din Asociația Română a Cărnii într-un comunicat remis HotNews.

„O creștere substanțială se constată la categoria piept de porc, unde prețul de tranzacționare în ultimele 12 luni a înregistrat o creștere de +40%, dar și la jambon +25%, precum și la alte piese rezultate din tranșare”, precizează producătorii de carne și mezeluri, conform Ziarul de Iași.

Creșterea prețului cărnii va avea o curbă ascendentă în cea de a doua parte a anului 2017, arată datele menționate de Comisia Europeană în luna martie, în cadrul Consiliului Economic al Observatorului pentru Piața Cărnii. Tot în partea a doua a anului va avea loc și o stagnare, menționează Asociația pentru Relații Comunitare (ARC).

Potrivit ARC, în trimestrul I al anului, prețul mediu de achiziție pentru carcasa de porc a fost cu 26% mai mare față de 2016 și cu 12% mai mare față de anul 2015, menționează Ziarul de Iași.

Adelina – Elena FLOREAN

Leave a Reply

Your email address will not be published.