Cancerul ar putea fi depistat în stadii incipiente

Cercetări

Cercetări

Cercetătorii americani au creat o pastilă care ar putea identifica cancerul în stadii incipiente. Cercetătorii de la Universitatea Stanford, din statul american California, au creat pastila astfel încât să determine celulele canceroase să elibereze anumite protenine în fluxul sangvin.

„Am dezvoltat minicercuri (de ADN), care vizează în mod specific tumorile, care le determină pe acestea să secrete fosfatază alcalină sau luciferază luminoscentă (proteină), validând astfel procedeul de detectare a tumorilor”, au explicat autorii invenţiei la conferinţa din 2013.

Conform specialiștilor, aceste proteine pot fi detectate printr-un test de sânge. „Acestea pot fi detectate printr-un ser specific şi prin teste de imagistică non-invazive, pentru a separa pacienţii purtători de tumori de cei care sunt sănătoşi. Metoda noastră are o aplicabilitate largă în multe populaţii de pacienţi şi pentru mai multe tipuri de tumori”, au mai precizat cercetătorii.

Această pilulă ar putea fi recomandată cât de curând persoanelor predispuse la cancer.

Studiul oamenilor de știință, coordonat de John Ronald şi Sanjiv Gambhir, a fost publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).

Monica Tărăboi

monica.taraboi@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.