Campusul „Tudor Vladimirescu” își imbunătățește rețeaua de internet

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași dorește să îmbunătățească rețeaua de internet a campusului în următorii trei ani. Costurile acestei modernizări ajung până la 1,5 milioane de lei. Lucrările vor fi începute anul acesta și vor fi cheltuiți 500 000 de lei pentru procurarea a 145 de switch-uri clasice ce vor fi amplasate pe fiecare palier al fiecărui cămin și a 21 de switch-uri de agregare. La finalul modernizării studenții vor dispune de o viteză de 1GB/secundă a internetului.

În ultimele trei săptămâni, studenții cazați în campusul universității s-au plâns că viteza internetului nu mai este aceeași, iar în unele perioade nu este deloc semnal. Cei responsabili de rețeaua de internet au explicat că router-ul care gestiona activitatea acesteia s-a defectat. Acesta a fost înlocuit cu altul care nu prezinta caracteristici atât de performante ca celălalt.

Reprezentanții Prorectoratului de Informatizare și Comunicații Digitale doresc să realizeze doar un singur software care să administreze întreaga rețea de internet a campusului. Delegații acestui proiect spun că în această vară vor ajunge toate materialele necesare îmbunătățirii și modernizării rețelei de internet. Nemulțumirile studenților pot fi semnalate pe site-ul Campusului „Tudor Vladimirescu”. Aceștia pot completa un tichet care trebuie să conțină  informații de localizare solicitate de sistem, informații privind natura problemei, dar și momentul apariției.

 Alisa Georgiana PORCARU

Leave a Reply

Your email address will not be published.