Campanie de transferuri agitată pentru FC Botoşani

FC Botoșani a început anul 2017 cu o serie de transferuri surprinzătoare, atât la capitolul plecări, cât și la cel de sosiri. Clubul a primit oferte avantajoase din punct de vedere financiar pentru unii dintre cei mai importanți jucători din prima parte a acestui sezon, lăsându-i să plece acum, fără a risca să-i piardă gratis la vară.

Cea mai importantă plecare este a golgheterului Istvan Fulop. Cu 12 prezențe în tricoul botoşănenilor în Liga I și cu șapte goluri înscrise, Fulop s-a transferat la echipa din prima ligă maghiară, Diósgyör VTK, pe suma de 80 de mii de euro și un salariu dublu față de cel din România. Clubul a decis să-l vândă pe atacantul născut în Târgu Mureș, în această iarnă, pentru a nu-l pierde gratis la vară, când i-ar fi expirat contractul.

Un alt atacant pe care Botoșaniul l-a pierdut este Deivydas Matulevicius. Cu 13 prezențe și doar trei goluri marcate, lituanianul de 27 de ani a plecat liber de contract la Royal Excel Mouscron, echipă aflată pe ultimul loc în prima ligă belgiană, condusă din decembrie 2016 de către Mircea Rednic.

În aceeași situație ca Istvan Fulop, bulgarul Radoslav Dimitrov a fost vândut la CSU Craiova pe suma de 50.000 de euro și 10% dintr-un eventual transfer. De altfel, în contractul fundașului dreapta, valabil pe trei ani, există o clauză conform căreia Botoșaniul va obține încă 40.000 de euro dacă oltenii se vor califica în grupele Champions League sau Europa League, în sezonul viitor.

Fundașul Alexandru Ichim și-a reziliat contractul cu moldovenii iarna trecută, ajungând în urmă cu câteva zile la ASA Târgu Mureș.

Ultima plecare de la Botoșani este cea a fotbalistului de 29 de ani, Victoraș Astafei. Acesta mai avea contract până în vară cu echipa, dar a ales să-și continue cariera departe de România, mai exact în Malaezia.

Dar FC Botoșani nu a stat cu mâinile-n sân și s-a mișcat rapid pe piața de transferuri. În doar două zile, la echipă au ajuns patru noi jucători.

Primul venit la Botoșani este mijlocașul Alin Cârstocea, de la ACS Poli Timișoara. În vârstă de 24 de ani, Cârstocea, care a semnat un contract valabil pe trei ani cu Botoșani, a jucat în 16 meciuri pentru timișoreni, marcând și un gol.

Pentru a suplini o eventuală plecare a portarului Plamen Iliev, conducătorii clubului l-au adus pe fostul goalkeeper dinamovist, Alberto Cobrea. În vârstă de 26 de ani, Cobrea nu a jucat decât două meciuri pentru bucureșteni, în Cupa României. Acesta a venit la Botoșani din postura de jucător liber de contract, după ce şi-a reziliat înțelegerea cu Dinamo în această iarnă.

Apoi, după doar o zi de la anunțul acestor două transferuri, echipa condusă de Leo Grozavu i-a mai adus pe nigerianul Benjamin Kuku și Laurențiu Buș.

În vârstă de 21 de ani, Benjamin Kuku s-a născut în Nigeria și a jucat în acest sezon la ASA Târgu Mureș. Atacantul a bifat 20 de apariții în prima parte a campionatului, marcând două goluri: unul împotriva Stelei, iar altul chiar în poarta celor de la FC Botoșani.

Laurențiu Buș, care a mai trecut pe la Târgu Mureș, Rapid și Oțelul Galați, a jucat anul trecut la echipa din ligă a II-a din Israel, Hapoel Ramat HaSharon. Mijlocașul în vârstă de 29 de ani a jucat în 14 meciuri în Țara Sfântă, unde a înscris trei goluri. Acesta a semnat un contract valabil pe un an și jumătate cu Botoșani.

Transferurile nu se vor opri la Botoşani, conform preşedintelui clubului, Cornel Şfaiţer, citat de site-ul oficial:

“E clar că vom mai aduce doi, trei jucători. Avem foarte mulţi jucători tineri. Ştiţi foarte bine că au plecat mulţi jucători importanţi. Eu am mare încredere în cei care au venit acum, la Cobrea, la Cârstocea, sau chiar Kuku de la ASA Târgu Mureş. Avem un an 2017 foarte greu, cu 5 meciuri foarte importante”.

FC Botoșani a plecat în cantomentul din Antalya joi dimineață, 26 de jucători făcând deplasarea. Benjamin Kuku a rămas în țară pentru a rezolva problemele cu viza și se va alătura lotului imediat când totul va fi în regulă.

 

Lotul deplasat în Antalya : 

  

  •  Portari: Călin Albuț, Raul Avram, Alberto Cobrea .

 

  •  Fundași: Andrei Patache, Florin Plămadă, Andrei Burcă, George Miron, Andrei Chindris, Sergiu Popovici, Dragoș Bobutanu, Nicolae Mușat.

 

  •  Mijlocași: Mihai Bordeianu, Lorand Fulop ,Alexandru Corban, Willie Barbosa, Claudiu Juncanaru, Gabriel Vasvari, Răzvan Greu, Olimpiu Morutan, Laurențiu Buș, Alin Carstocea, Stelian Cucu, Alexandru Piftor, Mihai Roman

 

  •  Atacanți: Cătălin Golofca, Robert Elek, Andrei Herghelegiu, Alexandru Tarnovan

 

 

Răzvan SCUTARIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.