Buretele cosmetic, întrebuinţări şi trucuri

imagesBuretele cosmetic, sau beauty blender-ul, a luat cu asalt lumea make-up-ului şi este nelipsit din trusa make-up artiştilor. Are multe întrebuinţări şi este foarte practic, ceea ce îl face să depăşească multe pensule. Este uşor de curăţat, e hipoalergenic şi nu absoarbe produsul precum alţi bureţei.
 Prima întrebuinţare, şi cea mai folosită, este la aplicarea fondului de ten ( sau B.B Cream, C.C. Cream etc.). Înainte de folosire, se trece burețelul prin apă până se măreşte, şi se stoarce bine. Produsul ales se poate aplica direct pe faţă sau cu buretele. De reţinut este că mişcarea de acoperire indicată este cea de tapotare.
 A doua metodă de folosire este cea de estompare a corectorului. Şi aici se folosesc doar mişcări de tapotare, iar datorită vârfului ascuțit, ne oferă un acces mai ușor asupra zonelor dificile: colţul ochiului, vârful nasului, colţurile gurii. Există şi variante mini ale beauty blender-ului, care sunt potrivite acestor zone. Buretele ne ajută foarte mult şi la conturarea feţei, nelăsând urme sau încârcând tenul.
 A treia utilizare este cea pentru pudră. Pe lângă faptul că aplicarea este foarte uşoară, durata machiajului se prelungeşte, şi nu mai întâlnim acele cute sub ochi pe care le facem de la prea mult produs aplicat.
 De reţinut este că atunci când aplicăm orice produs, fie el lichid, cremă sau pudră, buretele trebuie să fie puţin umed mereu. Astfel, el nu va absorbi produsul şi ne va garanta un look desăvârşit.
 Un mic secret, cu acest beauty blender poți estompa şi elimina excesul de fond de ten. Cu siguranță vi s-a întâmplat să aplicaţi prea mult fond de ten şi să încărcaţi tenul, aşa că vă recomand să udaţi buretele şi prin tapotare să îndepărtați excesul. Tenul vostru va fi perfect imaculat, fără pete şi fără urme.
 Dacă nu aveţi achiziţionat un astfel de buretel cosmetic, atunci vă recomand să o faceţi cât mai curând. Se găsește în diferite forme şi culori, trebuie doar să-l alegeţi pe cel potrivit vouă. Şi nu uitaţi să fiţi atente la produsele contrafăcute, care nu au aceeaşi calitate şi nici nu vă vor oferi rezultatul dorit. 

 
 Oana Gabriela Crețu

Leave a Reply

Your email address will not be published.