„British Documentary” aduce 10 proiecții la Iași

British Documentary

British Documentary

În cadrul celei de-a V-a ediții, evenimentul „British Documentary” aduce la Iași 10 pelicule gratuite. Acestea pot fi vizionate de către cinefili la Casa de Cultură „Mihai Ursachi”, în fiecare vineri, în perioada 6 martie – 24 aprilie, cu excepția zilei de 10 aprilie.

British Council Iași încearcă și în acest an, prin intermediul evenimentului, să prezinte publicului filme care au fost nominalizate sau câștigătoare ale premiilor acordate la Festivalul de Film Documentar Grierson, din Marea Britanie.

Având teme diverse, cele 10 proiecții își propun să aducă în fața cinefililor o prezentare artistică a problemelor lumii contemporane. Seria proiecțiilor, deschisă pe 6 martie 2015, de documentarul „Condamnarea la moarte – povestea lui Salman”, continuă pe 13 martie, cu filmul „Salma”, pe 20 martie cu două pelicule – filmul „Ordine și dezordine: Povestea energiei” și „Siria: Între fronturi”, pe 27 martie cu filmul „Zona de siguranță: câmpurile morții din Sri Lanka”, pe 3 aprilie, cu alte două pelicule – „Băiatul de pe plajă” și „Pribegii șoselelor”, iar în penultima vineri a evenimentului continuă cu filmul „Problema ajutorului umanitar”. În ultima seară, cele două pelicule menite să încheie ediția a V-a a evenimentului sunt „Regina adolescentă a frumuseții” și „În lumina reflectoarelor: Norman Parkinson”.

Toate filmele sunt subtitrate în limba română și intrarea este liberă.

 Aryna Creangă

aryna.creanga@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.