BRITANICII CONSTRUIESC MAȘINI PENTRU COPIII SUB 10 ANI

copil-la-volan

copil-la-volan

Young Driver, una din cele mai renumite școli de șoferi din Marea Britanie care oferă lecții de condus copiilor sub 17 ani, a lucrat, vreme de nouă luni, la un prototip de mașină electrică destinată copiilor sub 10 ani.

Mașina respectă toate principiile unei mașini de ultimă generație. Aceasta beneficiază de două motoare electrice, frâne pe disc, suspensie independentă și un sistem inovativ de a detecta și evita obstacolele apărute pe carosabil și, cel mai important, de a evita eventualele coliziuni.

De asemenea, viteza maximă pe care o poate atinge mașina este de 16 km/h iar părinții vor avea o telecomandă cu care pot opri autovehiculul destinat copiilor.

Oficialii Young Driver spun că rolul acestui experiment este de a conștientiza copiii foarte mici cu privire la riscurile pe care le implică experiența șofatului. „Această mașină nu este o jucărie. Am lucrat alături de copii împreună cu inginerii noștri și ne-am asigurat că experiența condusului este recreată fidel. Tot cu ajutorul lor vom ajunge și la o versiune finală de producție.” a declarat Kim Stanton, directorul Young Driver.

Lansarea oficială a automobilului va avea loc în luna mai, pe mai multe circuite de exerciții ale Young Driver.

Tudor SOFIAN

Leave a Reply

Your email address will not be published.