Beneficiile salatei verzi consumată pe stomacul gol

Salată verde

Salată verde

Salata verde ajută la revigorarea organismului datorită conținutului său bogat în vitamine și minerale. Odată cu venirea primăverii, este posibil ca unii dintre noi să fim afectați de astenia de primăvară, dar dacă includem în dieta alimentară  salată verde, ea va lupta împotriva asteniei și a stărilor de depresie. Salata verde ajută la buna funcționare a ficatului și la închiderea operațiilor datorită vitaminei C, care stimulează secreţia de colagen a ţesutului conjunctiv.

Este indicat consumul de salată verde pe stomacul gol zilnic, înainte de fiecare masă, cantitatea acesteia fiind de minimum 150 de grame. Salată trebuie să fie completată cu ulei de măsline presat la rece, oțet natural de mere sau  suc de lămâie proaspăt stors și puțină sare.

Pentru a profita de toate beneficiile acesteia, salata trebuie consumată la maximum un sfert de oră de la preparare. Poate fi combinată cu paste făinoase, fulgi de ovăz, de grâu, porumb sau cu orez integral. Este interzis consumul de salată cu alimente care îngreunează stomacul precum carnea, prăjelile sau produsele de patiserie.

Monica Tărăboi

monica.taraboi@addinfo.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.