BCR va acorda peste 7.500 de împrumuturi prin programul „Prima Casă”

Credite

Credite

„BCR a primit un plafon de fonduri de 490 de milioane de lei pentru Prima Casă și estimează că va acorda peste 7.500 de noi împrumuturi prin acest program”, a anunțat luni instituția de credit.

Prin creditul „Prima Casă 6”, banca a acordat aproximativ 6.000 de credite, iar de la începutul programului și până în prezent, circa 38.000 de împrumuturi în valoare de peste 6,3 miliarde lei.

„Preconizăm că vom utiliza integral plafonul alocat și vom avea nevoie de plafon suplimentar spre sfârșitul anului”, a declarat într-un comunicat, Ioana Mihai, Șef Departament Credite Garante din cadrul BCR.

Pe perioada derulării programului, tinerele familii au optat pentru creditul Prima Casă deoarece beneficiau de un avans scăzut și de condiții avantajoase de costuri. „Evoluția vânzărilor de credite ipotecare în 2014 a arătat o creștere a creditului ipotecar standard, ce a egalat vânzările prin programul Prima Casă, dar la finalul plafonului alocat programului, evoluțiile au indicat vânzări mai puternice pe Prima Casă”, se declara în comunicat.

Rata la un credit Prima Casă este calculată în funcție de indicele Robor la 3 luni + 2,3 marjă pentru clienții care primesc salariul într-un cont BCR.

Un calcul orientativ anunțat de BCR arată că dobânda efectivă DAE este de 4,13% pentru un credit în valoare totală de 160.000 de lei, pe 30 de ani, dobânda variabilă este de 3,8% (Robor 3 luni + 2,3%), taxa de evaluare de 370 de lei TVA, rata lunară de 746 de lei, iar valoarea totală plătibilă de 275.536 de lei.

BCR este cea mai mare bancă din România, cu o cotă de piață de 16,6% anul trecut și este deținută de grupul austriac Erste.

Larisa Lazăr

larisa.lazar@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.