Avanpremiera galei „Ia’și Descoperă” la TVR Iași

„Ia’și Descoperă”

„Ia’și Descoperă”

Gala „Ia’și Descoperă” a avut loc în avanpremieră marți, 31 martie 2015. Au fost prezentate documentare ale orașelor participante la titlul de Capitală Europeană Culturală, printre care și orașul Iași. Evenimentul a fost difuzat în direct la TVR Iași.

„Anul trecut, ministrul Culturii a făcut apel la proiect, iar deadline-ul pentru preselecție este octombrie 2015, deci avem la dispoziție șapte luni în care să pregătim dosarul de candidatură. Putem deja să nominalizăm câteva dintre orașele care și-au manifestat intenția de a participa, însă nu știm câte vor rămâne în cursă. Printre cele dornice de participare se numără Cluj, Craiova, Arad, Brăila, Brașov, București, Alba Iulia, Sfântul Gheorghe, orașe care au făcut pași în acest proiect”, a declarat Daniela Cujbă, directorul executiv al fundației Iași – Capitală Culturală Europeană.

Suma care va fi investită în acest program este de 250 de milioane de lei. Partenerii care au susținut această manifestare culturală sunt Primăria Municipiului Iași și Opera Națională Iași.

Gala s-a încheiat în ropote de aplauze cu un recital al trupei Trigon din Republica Moldova. În această „formulă” am avut plăcerea de a-l asculta pe cunoscutul artist Valentin Boghean.

Emanuela Viziteu

ema.viziteu@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.