Aurescu, către Moldova: „Ceea ce dorim să vedem sunt acţiuni practice, consecvente”

Bogdan Aurescu

Bogdan Aurescu

Bogdan Aurescu, ministrul român de Externe, a vorbit despre situația Republicii Moldova în raport cu parcursul ei european. Acesta a amintit faptul că România susține în continuare integrarea Moldovei la UE, dar rezultatele țin de autoritățile de la Chișinău.

„Ceea ce dorim să vedem – și mă refer aici la Uniunea Europeană, inclusiv România – sunt acţiuni practice, consecvente, care să demonstreze fără echivoc voinţa politică de asumare a cursului european, de implementare a reformelor, de transformare în sens democratic a Republicii Moldova, de consolidare a cooperării cu România, în toate domeniile”, a declarat ministrul.

Bogdan Aurescu a fost numit ministrul de Externe al României după demisiile succesive ale lui Titus Corlățean și Teodor Meleșcanu.

Mihaela Rudenco

mihaela.rudenco@addinfo.ro

About The Author

Cred în puterea cuvântului şi mai cred că fără muncă, dedicaţie, dorinţă, inspiraţie şi responsabilitate nu există „frumos". Cert e că puterea e în noi, îmi asum şi bunele, şi relele şi cred că ne-am născut pe acest pămînt pentru a învăţa cât mai multe. Încerc să fac lucrurile cât pot eu de bine.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.