Auditoriu de 400 de locuri în Grădina Botanică

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iaşi a finalizat proiectul de amenajare și de organizare a spațiului din Grădina Botanică „Anastasie Fătu” din Iaşi. Auditoriul construit în centrul grădinii este un spațiu destinat studenților pentru a-și putea desfășura activitățile în aer liber și dispune de 400 de locuri. Finanțarea pentru acest proiect în valoare de 1 milion de lei a fost realizată de către Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS). Din suma alocată, 320.000 de lei s-au folosit pentru amenajarea auditoriului, iar restul pentru reabilitarea aleilor din trei secții ale grădinii și anume cea sistematică, cea ornamentală și secția rosarium.

„În prezent, în Grădina Botanică se desfășoară activități precum studierea plantelor, ateliere și worksopuri. Pe lângă acestea, organizăm și activități culturale: concerte, spectacole de teatru, lansări de carte, dar și recitaluri de poezii. Studenții de la Facultatea de Bilogie a UAIC își pot desfășura activitățile în condiții cât mai bune, în grădină găsindu-se speciile de plante pe care trebuie să le studieze. Acces la aceste activități desfășurate în aer liber au și alte universități precum Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” (USAMV), dar nu numai. Este un spațiu destinat tinerilor care sunt dornici să cunoască mai multe aspecte despre natură. Desigur că Grădina Botanică poate fi vizitată de oricine deoarece este un spațiu ideal și pentru recreere”, a declarat directorul Grădinii Botanice, prof. univ. dr. Cătălin Tănase, prorector responsabil cu programe de masterat şi studii doctorale de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC).

Structura auditoriului este compusă din gradene, scenă și coloanele de piatră. În fața acestuia se află un bazin care este încă în lucru, urmând să fie populat cu nuferi. Ateneul din Tătărași a solicitat să prezinte spectacolul „Alice în Țara Minunilor” pe data de 1 iunie, iar pe 20 iunie se va desfășura activitatea „Veniți, privighetoarea cântă”, eveniment la care vor participa studenții Facultății de Biologie, masteranzi, doctoranzi, dar și ornitologi. În Grădina Botanică se pot organiza și cursuri festive, studenții beneficiind de un cadru special și diferit față de cele obișnuite.

Alisa Georgiana PORCARU

Leave a Reply

Your email address will not be published.