Au început înscrierile pentru clasa zero

Clasa zero

Clasa zero

După ce ministrul Educației a anunțat la începutul lunii februarie, în Monitorul Oficial, că înscrierile pentru clasa zero vor fi decalate cu o săptămână, de luni, 16 februarie, s-a dat startul pentru părinții care vor să își înscrie copiii în clasa pregătitoare.

Astfel, între 16 și 27 februarie, unitățile școlare organizează întâlniri pentru informarea și consilierea părinților care au copii la gradiniță  și pe care vor să îi înscrie în învățământul primar, începând din toamna acestui an.

Mai apoi, școlile vor organiza Ziua porților deschise în perioada 18-26 februarie, cu prilejul cărora părinții și copiii pot vizita spațiile dedicate activităților claselor pregătitoare și pot purta discuții cu personalul unității de învățământ.

Cererile-tip pe care părinții trebuie să le înainteze pentru a-și înscrie copiii pot fi completate online sau la unitatea de învățământ la care soliciă înscrierea copiilor, între 23 februarie și 13 martie.

Listele cu candidații înmatriculați, locurile rămase libere și copiii neînscriși după prima etapă vor fi afișate între 20-21 martie. De asemenea, lista locurilor libere după prima etapă și procedura de repartizare în cea de-a doua etapă de înscriere vor fi afișate, la unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului, pe 23 martie.

Cea de-a doua etapă de înscriere se desfășoară între 24 martie și 3 aprilie, perioadă în care părinții vor depune cererile de înscriere la secretariatul școlii. Listele finale cu copiii înscriși în clasa pregătitoare vor fi afișate pe 10 aprilie.

Cererile părinților care nu au reușit să își înscrie copiii în niciuna din etape sau orice altă problemă aparută  la înscriere vor fi înaintate inspectoratului școlar, urmând a fi soluționate în perioada 14-17 aprilie.
Părinții care nu i-au înscris pe micuții de 7 ani la școală în anul școlar 2014-2015, îi pot înscrie direct în clasa I.

Ramona Cojocaru

ramona.cojocaru@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.