Au început înscrierile pentru Bacalaureat

Bacalureat 2015 (Sursa: google.com)

Bacalureat 2015 (Sursa: google.com)

Absolvenții de liceu din toată țara, dar și candidații din sesiunile anteriorare, se pot înscrie între 25 și 29 mai pentru sesiunea iunie-iulie 2015 a examenului de Bacalaureat.

În Iași sunt aproximativ 7000 de absolvenți de clasa a XII-a care au timp până vineri, 29 mai, să depună cererile de înscriere pentru examenul maturității, urmând ca săptămâna viitoare să înceapă probele de evaluare a competențelor, iar la sfârșitul lunii, cele scrise.

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română se va face între 8-10 iunie. Pentru absolvenții de liceu aparținând unor minorități naționale, proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă are loc în perioada 10-12 iunie.

Proba de evaluare a competenţelor digitale va avea loc între 15 și 19 iunie, iar cea de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională între 22 și 26 iunie.

Prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română, va fi susţinută pe data de 29 iunie, urmând  cea la limba şi literatura maternă pe 30 iunie. Următoarele probe, proba obligatorie a profilului și proba la alegere a profilului şi specializării, vor avea loc pe 1 iulie respectiv 3 iulie.

Rezultatele vor fi afişate pe data de 6 iulie până la ora 12.00 şi tot în aceeaşi zi se vor putea depune contestaţiile (până la ora 16.00), urmând ca rezolvarea acestora să aibă loc între 7 și 9 iulie. Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate pe 10 iulie.

Subiectele pentru examenul scris sunt structurate, ca și anul trecut, în funcție de filieră, profil și specializare. De asemenea, se păstrează și sistemul monitorizării cu ajutorul camerelor de luat vederi, montante în sălile de examen.

Anul trecut, la nivel național, în cele două sesiuni ale bacalaureatului au promovat 71% (93.433) dintre cei 131.571 de absolvenţi de clasa a XII-a care s-au prezentat la examene. Dintre cei 166.415 de candidaţi prezenţi în sesiunile de bacalaureat 2014, din promoţia curentă şi din cele anterioare, au promovat 62,6%, (104.229).

Ramona Cojocaru

ramona.cojocaru@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.