Atracțiile turistice din România pe lista UNESCO

Claudia Țapardel

Claudia Țapardel

Eurodeputata Claudia Țapardel și-a propus să introducă obiectivele turistice românești  în patrimoniul UNESCO. Pentru aceasta, ea a apelat la susținerea Intergrupului pentru Turism din Parlament, care i-a răspuns pozitiv.

„Îmi doresc foarte mult ca România să beneficieze de sprijinul Comisiei Europene pentru înscrierea obiectivelor turistice și culturale în Patrimoniul UNESCO. Ansamblul Monumental Calea Eroilor din Târgu Jiu, pe care autoritățile doresc să-l înscrie în lista UNESCO a monumentelor protejate, este doar un exemplu, dar putem fi atenți și în Capitală pentru a descoperi multe alte posibilități de acest gen”, a declarat eurodeputata Claudia Țapardel, citată în comunicatul Biroului de presă al PSD. Pașii pentru realizarea proiectului sun rapizi urmând ca România să primească un răspuns în urma unei cereri trimise Comisiei Europene de către Intergrupul pentru Turism în vederea derulării unui program ghid, care să facă cunoscute obiectivele turistice românești la nivel European. Printre obiectivele declarate se numără și Instituirea unui an European al Turismului, urmărindu-se dezvoltarea turismului cultural și European în special în partea de est a Europei. Claudia Țapardel se declară mulțumită de sprijinul venit din partea intergrupului care a făcut pași remarcabili pentru evoluția proiectului, deși au avut loc doar două întâlniri.
Scopul Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură este de a contribui la pacea și securitatea lumii prin colaborarea între națiuni în educație, știință, cultură, și comunicații, pentru a se reuși stabilirea unui respect universal față de justiție, pentru corectitudinea justiției și pentru drepturile și fundamentele omului liber, indiferent de rasă, sex, limbă sau religie, după Carta Națiunilor Unite.

Elena Mormeci

elena.mormeci@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.