Asociația „Worldstreet” caută voluntari pentru activități destinate șoferilor, elevilor și studenților

Asociația pentru protecția rutieră „Worldstreet” selectează în perioada 7-12 mai voluntari pentru trei departamente. Aceștia vor primi adeverințe și contracte de voluntariat.

Departamentele în cadrul cărora cei interesați pot face voluntariat sunt: departamentul de „Campanii și Fundraising”, aici se vor desfășura campanii de prevenție și sensibilizare, campanii de ajutorare a victimelor evenimentelor rutiere și prevenții în mii de unități  de învățământ împreună cu poliția sau asociații partenere; un alt departament este cel de „Animație Rutieră” și se caracterizează prin organizarea de tabere pentru elevi unde vor fi practicate aplicații și jocuri rutiere pentru copii; și departamentul „Online și Media” în cadrul căruia se solicită  alimentarea site-ului cu evenimente rutiere, grafică și pliante și redactarea comunicatelor către media.

„Iaşul este primul județ din România la numărul de accidente rutiere, la numărul de morți și  de victime, doar Bucureștiul ne depășește la capitolul acesta. De asemenea, România este pe primul loc în rândul țărilor europene ca număr de morți și răniți în accidente rutiere. Asociația a fost înființată pentru prevenție. Site-ul asociației este de informare, postăm accidente rutiere grave, nu vrem să şocăm, dar vrem să vadă participanții la trafic ce se poate întâmpla în cazul în care nu iau în serios şofatul. În prezent, facem o campanie pentru a aduna mai mulți voluntari pentru cele trei departamente pe care le-am înființat.”, a declarat Andrei Dîscă, reprezentant al asociației „Worldstreet”.

Asociația a fost înființată la începutul anului și are scopul de a reduce accidentele rutiere, de a sensibiliza opinia publică și oferă asistență juridică victimelor accidentelor.

Înscrierile se pot face pe adresa office@worldstreet.ro, prin trimiterea unui CV.

Alina BATCU

Leave a Reply

Your email address will not be published.