Apple Watch va urmări nivelurile de glucoză pentru diabetici

Purtătorii de Apple Watch bolnavi de diabet vor putea să-şi monitorizeze nivelul de glucoză printr-o aplicaţie concepută de producătorul de produse medicale DexCom. Aplicaţia în sine este e aşteptat să fie disponibilă din aprilie, anul curent, odată cu lansarea Apple Watch.
Aplicaţia are scopul de a-I ajuta pe bolnavi să îşi citească nivelurile de glucoză sub forma unui grafic, doar cu o simplă privire spre ceas. Monitorul de glucoză DexCom foloseşte un senzor mic, plasat sub piele pentru a măsura nivelul de zahăr din sânge, la fiecare cinci minute, potrivit unui raport al Wall Street Journal.
Principala funcţie a dispozitivului Apple Watch este cea de smartwatch dar şi de tracker de sănătate şi fitness, deşi provocarea cea mai mare pentru producători este obţinerea de aprobare pentru dispozitivul şi aplicaţia medicală. Food and Drug Administration a considerat că glucometrul, fiind un software de clasa a III-a, necesită cel mai înalt nivel de aprobare de reglementare. Însă FDA şi-a revizuit, ulterior orientările, şi deşi monitoarele DexCom rămân dispozitive de clasa a III-a, aplicaţiile care afişează date pe dispozitive nu necesită aprobare prealabilă, deşi trebuie să fie înregistrate la agenţie şiş a urmeze protocolul de reguli.
Această veste i-a bucurat pe producători, fiind în beneficiul Apple cât şi al celorlalţi dezvoltatori, având în vedere că astfel, mai multe aplicaţii legate de sănătate vor fi create pentru Apple Watch fără a fi necesară aprobare sau reglementare strictă.

 

Anca Pascal

anca.pascal@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.