Apple vrea să lanseze un serviciu Web TV

Apple TV

Apple TV

Apple este în tratative cu programatori TV în posibilitatea de a oferi un serviciu Web TV cu plată, bazat pe Internet, asemănător Dish Sling Tv, potrivit surselor Recode.

Momentan întregul proiect este în stadiu incipient, compania prezentând până la ora actuală doar câteva demo-uri programatorilor. Apple a lăsat de înţeles de ceva timp că lucrează la un serviciu de streaming complet. Cu toate acestea, nu s-a făcut nici un comunicat concret despre acest produs sau stadiul de creaţie, fapt atribuit dificultăţii de obţinere a unor oferte de conţinut profitabile pentru parteneri.

„Televiziunea este o problema greu de rezolvat”, a spus Apple senior vice preident pentru software si servicii Internet Eddy Cue,. „Una dintre probleme este că ai un sistem disparat de furnizori. Nu există standarde. Există o multime de probleme legate de drepturi.”

CEO-ul Apple, Tim Cook a evitat recent o întrebare despre oferta Apple TV, afirmând că societatea a vândut deja 25 de milioane de unităţi de Apple TV box. Compania nu şi-a actualizat serviciul Apple Tv de la lansarea celei de-a treia generaţii din martie 2012, însă milioane de clienți continuă să cumpere produsul datorită devotamentului faţă de marcă.

Ceea ce încearcă Apple să recreeze, anume programul Dish Sling TV live, care la preţul de 20 de dolari pe lună, dispune de 12 canale precum CNN, Disney Channel şi ESPN. Totodată, un alt rival în această industrie îl reprezintă Sony PlayStation Vue care se va lansa în curând cu aproximativ 75 de canale printre care CBS şi Fox.

Anca Pascal

anca.pascal@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.