Apple face modificări pentru Smartwatch

Apple Smartwatch

Apple Smartwatch

Smartwatch-ul inovativ al gigantului Apple nu va fi acelaşi cu cel prezentat iniţial de către companie. Anumite funcţii au fost eliminate deoarece erau prea complicate sau necesitau aprobare, după cum arată Wall Street Journal.

Conceptul original pentru Apple Watch a fost unul care să monitorizeze tensiunea arterială, activitatea cardiacă, nivelul de stres,  glicemia şi alte funcţii. Însă, unele dintre aceste funcţii nu îşi vor mai găsi loc în aplicaţiile produsului final datorită unor varietăţi de probleme. Apple a renunțat la gama şi complexitatea funcţiilor de sănătate pentru prima lansare a smartwatch-ului.
Apple Watch va fi lansat în luna aprilie a anului curent, alături de produsele concurente de la Microsoft, Sony, Samsung, LG şi mulţi alţii. S-a zvonit că Apple ar fi amânat lansarea produsului pe piaţă pentru a-şi perfecţiona funcţiile şi aplicaţiile de health şi fitness, dar acestea s-au dovedit mult mai dificile decât se aşteptau producătorii.
Una dintre funcţiile dificile s-a dovedit a fi cea de măsurare a conductivităţii pielii, care ar fi măsurat stresul şi navlul cardiac, dar rezultatele testelor au fost neconcordante la persoane diferite datorită pilozităţii mare pe braţe sau a pielii uscate, iar acestea ar fi fost relevante în funcţie de cât de strâns ar fi furat ceasul.
Un alt impediment a fost funcţia de măsurare a tensiunii arteriale şi a nivelului de oxigen din sânge. Deşi rezultatele au fost inconsistente, acestea ar fi încălcat zona de lucru a medicilor. Pe lângă această improbabilitate, Apple ar fi trebuit să ceară aprobarea Food and Drug Administration pentru această aplicaţie, lucru pe care developerii au încercat să-l evite.
Dificultatea cu care se confruntă Apple în crearea smartwatch-ului i-a făcut pe producători să reconsidere proiectul şi nivelul de investiţie. Drept urmare, produsul va include câteva funcţii de health şi fitness, inovând prin varietatea stilului, suportul său pentru Apple Play şi comenzi vocale, cât şi că o mobilitate a iPhone.
După lansarea dispozitivului pe piaţă, în funcţie de vânzări, Apple va veni cu modele viitoare, care ar putea include unele dintre funcţiile de health care nu au ajuns în prima fază a lansării.

Anca Pascal

anca.pascal@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.