Anchetă în cadrul incidentului copiilor asfixiaţi

După jocul mortal la care au participat cei cinci copii de la Şcoala Gimnazială Veronica Micle din Iaşi, patru din ei au fost externaţi. Aceştia nu au avut complicaţii însă, o fetiţă, de la centrul de plasament din Bucium, va mai rămâne încă o zi pentru consultaţii.

„Copiii au avut o evoluţie bună pe durata spitalizării, nu au înregistrat complicaţii. Al cincilea copil va fi externat mâine (21 martie) deoarece are nevoie de un consult de psihiatrie” a declarat pentru TVR2 Tamara Roşu, medic şef UPU de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” Iaşi.

Cei cinci copii au ajuns vineri la spital din cauza unei insuficienţe respiratorii cauzate de un joc din pauză. Copii urmează să intre într-un program de consiliere împreună cu un psiholog şi asistent social, dar şi în prezenţa părinţilor. Oamenii legii au demarat o anchetă la şcoala cu pricina. Prin aceasta se doreşte să se afle de unde au învăţat copiii jocul şi de ce au acceptat să participe la astfel de lucruri. Ca să evite alte incidente asemănătoare, autorităţile vor trimite psihologi ce vor discuta cu copiii de la toate şcolile din judeţ.

Delia POSTELNICU

Leave a Reply

Your email address will not be published.