Analize gratuite pentru femei

Cancer la sân

Cancer la sân

Campania „Deschide Ochii! Cancerul poate fi vindecat” realizează analize gratuite pentru depistarea cancerului.

Medicii de la Institutul Regional de Oncologie vor face analize suplimentare pentru depistarea cancerului la sân, prostată sau colon, deoarece analizele pentru cancerul de col uterin sunt finanțate de stat.

„Aceste tipuri de cancer sunt vindecabile. Deci dacă ele se diagnostichează în timp util printr-un program activ de screening, ele se pot vindeca“, a declarat Gabriel Dimofte, directorul medical al Institutului Regional de Oncologie Iași.

„Am o datorie morală ca fost pacient al Institutului Regional de Oncologie, am fost pacient anul trecut chiar de pe masa de operaţie eu le-am propus să facem o campanie de promovare a unor lucruri care cu siguranţă că nu sunt comune în Iaşi”, a declarat Daniel Talpă, organizator campanie.

Costul unor astfel de analize ajunge până la 250 de lei, însă datorită campaniei, acestea vor fi gratuite precum și cele pentru depistarea cancerului de col uterin. Femeile sunt interesate și au început să-și facă programări. Acestea trebuie să dețină doar dovada de asigurare medicală și buletinul pentru a se prezenta la consultație.

Doctorii oncologi au depistat anul trecut 178 cazuri de cancer la prostată, 109 cazuri de cancer de col uterin, 316 cazuri de cancer la sân iar 392 de persoane au primit diagnosticul de cancer colorectal. Cu ajutorul campaniei, medicii speră să se reducă semnificativ numărul persoanelor diagnosticate cu aceste tipuri de cancer.

Monica Tărăboi

monica.taraboi@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.