Alt termen pentru cardul de sănătate

Carduri de sănătate

Termenul pentru cardurile de sănătate a fost extins

Sunt sute de mii de oameni care încă nici acum nu au primit cardul de sănătate, acesta este amânat pentru a cincea oară. Reprezentanţii Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) doresc ca fiecare persoană să fie tratată doar cu cardul de sănătate, data de 1 august fiind ultimul termen dat.

Acesta a devenit obligatoriu de la 1 mai, însă au apărut câteva probleme iar sistemul nu putea fi utilizat în toate cabinetele. Astfel, medicii de familie au dorit o amânare a acestei legi. Obligativitatea cardului era de la 1 februarie, însă s-a anulat până pe 1 aprilie, iar apoi un alt termen, 1 mai. Președintele CNAS, Vasile Ciurchea, a comunicat că acesta va fi obgliatoriu de la sfârșitul lui iunie, însă acum apare o ultimă dată, 1 august.

„Continuăm să acordăm servicii medicale atunci când cineva nu poate să prezinte cardul. Acest lucru la un moment dat se va opri. Probabil că la sfârşit de iulie, început de august va deveni doar cardul”, spune Vasile Ciurchea, preşedintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Deși cardul a intrat în vigoare de la 1 mai, în momentul de față aproximativ 350.000 de români încă nu au reușit să intre în posesia acestuia. De asemenea, în prezent sunt blocate în sistem aproximativ 30.000 de carduri.

Paula Misiuc

paula.misiuc@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.