Ajută mama și copilul – Marşul pentru viață

Departamentul ProVita al Arhiepiscopiei Iaşilor organizează sâmbătă, 25 martie a.c., „ Marșul pentru viață” pe tema „ Ajută mama și copilul! Ei depind de tine!” . Acesta este un proiect mai amplu ce se va desfășura în perioada 1-31 martie a.c. în numeroase orașe și localități din România și Republica Moldova.

Prin „ Marșul pentru viață” nu se promovează interzicerea legală a avortului și niciun fel de violență împotriva femeii, ci se promovează conștientizarea societății și sprijinirea femeii să nască viața pe care o poartă în ea.

Traseul marșului va fi: Piața Unirii-Colegiul Național- Bulevardul Independenței- Mănăstirea Golia- Hotel Europa- Str. Anastasiei Panu- Bulevardul Ştefan cel Mare- cu oprire în fața Catedralei Mitropolitane.

„Este un eveniment care se desfășoară în 280 de orașe din România. Orice viață trebuie prețuită. Marșul nu interzice nimic, nu condamnă pe nimeni, ci vrea să solidarizeze societatea. Toată lumea vorbește de dreptul femeii de a face avort, însă nimeni nu vorbește despre efectele post-avort (depresie,  irascibilitate), nici măcar femeile care trec prin asemenea stări nu corelează problemele ca fiind efecte ale avortului. Dorim conștientizarea opiniei publice cu privire la faptul că femeia care întâmpină aceste probleme ale sarcinii neașteptate trebuie ajutată. 94% din femeile care rămân însărcinate fără a fi căsătorite sunt părăsite de partener. Din aceste motive sunt necesare acțiuni similare celei ce se ocupă cu Marșul pentru viață.”, a declarat Cosmic Brînză, referent al Centrului Praesidio.

România ocupă locul al doilea în lume în statistica numărului de avorturi raportat la populația actuală (Rusia este pe locul întâi): 22.743.390 de avorturi legale, chirurgicale, doar în spitalele de stat, în perioada 1958–iunie 2016, față de o populație de 19.760.000 de persoane la 1 ianuarie 2016.

Luna pentru viață și Marșul pentru viață sunt apolitice și neconfesionale, dar sunt deschise participării tuturor confesiunilor religioase și formațiunilor politice.

„Marşul pentru viață” este la a VII-a ediție națională.  Dinamica organizării Marșului pentru viață în ultimii trei ani a fost următoarea: în 2014 au participat  40 de orașe din România; în 2015 77 de orașe (75 din România, 2 din Republica Moldova), iar în anul 2016 au participat 130 de orașe (110 din România, 20 din Republica Moldova).

Alina BATCU

Leave a Reply

Your email address will not be published.