Adomniței scapă de arestul la domiciliu

Cristian Adomniței

Cristian Adomniței

Magistrații de la Tribunalul Iași au decis ieri să îi schimbe regimul liberalului Cristian Adomniței. Acesta se afla de mai bine de o lună în arest la domiciliu dar în urma cererilor avocaților, acesta a fost eliberat  și pus sub control judiciar. Astfel, Cristian Adomniței a beneficiat de pe urma unei decizii luate de Curtea Constituțională, prin care s-a hotărât că pedeapsa cu arestul la domiciliu nu este una corespunzătoare. Această hotărâre nu este însă una definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de 48 de ore.

„În viziunea În care se confirmă situația că s-a înlocuit măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar, putem spune că este o cale de mijloc. Cu toate acestea, considerăm că se impunea ca măsura arestului la domiciliu să fie înlocuită cu cea privind libertatea totală. Analizăm posibilitatea de a depune o contestație în acest sens”, a declarat Eduard Boz, unul dintre avocații  lui Cristian Adomniței.

Chiar dacă nu se mai află în arest la domiciliu, judecătorii au hotărât că liberalul nu își poate relua funcția de președinte al Consiliului Județean Iași,  din care a fost suspendat printr-un ordin al prefectului județului, Dan Cârlan.

Cristian Hitruc

cristian.hitruc@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.