Activitate educativ-preventivă într-o școală din Iași

ACTIVITATE EDUCATIV-PREVENTIVĂ

ACTIVITATE EDUCATIV-PREVENTIVĂ

Joi, 31 martie 2016, poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi au organizat şi susţinut 3 activităţi educativ-preventive în cadrul Şcolii Gimnaziale „Ion Neculce” Iaşi. Activitățile au avut loc între orele 09.00-12.00.
Scopul acestor activităţi a fost de a transmite elevilor mesaje clare cu privire la importanţa adoptării unui comportament responsabil în relaţia cu colegii şi profesorii.
De asemenea, s-a prezentat importanţa respectării Regulamentului de Ordine Interioară în incinta unităţii şcolare, precum şi a adoptării unei conduite adecvate la şcoală.
„În vederea prevenirii absenteismului, elevii au fost informaţi cu privire la riscurile la care se expun prin frecventarea de locuri şi medii cu risc criminogen, respectiv, riscul de a fi victimizaţi sau de a comite infracţiuni sub presiunea anturajului. Totodată, s-a evidenţiat necesitatea colaborării cu cadrele didactice şi cu părinţii atunci când identifică o situaţie care implică luarea unei decizii ce ţine de siguranţa lor, respectiv, modul de petrecere a timpului liber, de alegere a grupului de prieteni, selectarea informaţiilor de pe internet şi de pe site-urile de socializare” a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.
La aceste activităţi au participat 60 de elevi din clasele VII-VIII şi 3 cadre didactice.

Alexandra NEAGU

Leave a Reply

Your email address will not be published.