Acțiune a polițiștilor ieșeni în privința conducerii sub influența alcoolului

În noaptea de  9 spre 10 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași împreună cu cei din cadrul Secțiilor 2, 3 şi 4 Poliţie Iaşi au desfăşurat o acţiune pe linia depistării conducătorilor auto care urcă la volan, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

De asemenea, au fost aplicate 55 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 13.630 lei, dintre care una pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului, 15 conducătorilor auto care nu poartă centura de siguranţă pe timpul deplasării cu autoturismele, șase pentru lipsa documentelor obligatorii, două pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice, cinci pentru defecţiuni tehnice ale autoturismelor şi 26 pentru alte abateri. Au mai fost reținute și două certificate de înmatriculare și cinci permise de conducere.

„Spre exemplu, un tânăr de 26 de ani, a fost depistat sub influența băuturilor alcoolice, conducând un autoturism marca Opel pe B-dul Tudor Vladimirescu, din municipiul Iaşi. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 din Noul Cod Penal”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.

În total au fost efectuate 144 de testări alcoolscopice.

 

Mădălina IOVU

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.