Acțiune de caritate pentru familiile din municipiul Bacău

Din bunătate și din bucuria de a dărui, un grup numeros de elevi ai Școlii Generale nr.10 din municipiul Bacău, au colectat jucării, hăinuțe și produse specifice perioadei de Crăciun pentru a le oferi copiilor nevoiași din comuna Plopana.

Inițiativa a venit din partea părintelui Bogdan Hărăbor, reprezentantul Parohiei „Sf. Gheorghe”, dar și din partea mai multor profesori și elevi băcăuani. În total, s-au stâns peste 130 de pachete care au fost transportate în biserică, și care au fost împărțite cu multă răbdare de către cei 40 de elevi ai Școlii Generale. Aceștia au primit la rândul lor felicitări lucrate manual, colăcei, mere și nuci.

Astfel, acolo s-a remarcat Ioana Stratulat, una dintre cele mai bune eleve din comuna Plopana care aflată în grija mamei sale i-a scris Moșului că nu își dorește nimic altceva decât un laptop: „Asta e ceea ce mi-am dorit, deşi eram convinsă că nu voi primi acest cadou. Ştiam că nu se poate…”, a spus Ioana. La biserica din sat, micuţei avea să i se împlinească dorinţa. Copiii din Plopana locuiesc în case din chirpici. Ei îşi ajută părinţii să facă focul în sobă, să care lemne, să aducă apă în casă pentru spălat. Şi, peste toate, să citească şi să se pregătească pentru a deveni oameni.

Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Gabriela ISACHE

Leave a Reply

Your email address will not be published.