ACS Penicilina Iași – CSU Medicina Târgu Mureș (3-0)

Echipa de volei feminin a Iașului, ACS Penicilina, a înfruntat marți, 17 ianuarie 2017, la Sala Polivalentă Iași, echipa CSU Medicina Târgu Mureș, în ultimul meci din etapa a XIII-a a Diviziei A1. Partida fusese amânată din decembrie 2016, deoarece echipa oaspete avea câteva jucătoare în pregătire la lotul U 20 al României, participant în preliminariile Campionatului Mondial. Iașul a câștigat cu 3-0 la seturi, urcând astfel pe locul 7 în clasament.

 Ieșencele, antrenate de Dan Gavril, au prezentat, la această partidă oficială, următorul lot: V. Sekulic (1), M. Stîngă (2), M. Șipoș (3; căpitan), J. Cvijovic (4), M. Knezevic (5),  A.M. Ursachi (6), K. E. Moncks (7), A. Streșină (8), A. Perrin (9),  R. E. Pichiu (15), V. Grigorova (18).  Echipa CSU Medicina Târgu Mureș, antrenată de sârbul Predrag Zucović (antrenor secund fiind Florin Țurcanu) a prezentat lotul format din V. E. Rusu, R. Iancu, A. Petra, M. Pucarevic, K. Klarik, A. Băbaș (coordonatoare), S. Teianu, E. Varga, B. Pețan, R. Buterez, R. Ioan, L. Dobriceanu, A. Cauc, T. Lovasz, C. Arniceru, L. Molnar și L. Rancz.

 

Setul I (25-13) 

            Primul set a aparținut detașat ieșencelor. Acestea au obținut foarte multe puncte din serviciu, unul foarte bun, bazat pe serva joasă. Pe tot parcursul meciului, voleibalistele de la Penicilina, au ratat doar două serve. Foarte multe serve bune au avut Knezevic și Streșină.Probabil câștigarea setului de către ieșence la aproape dublu ca număr de puncte, le-a demoralizat pe mureșence, care n-au reușit să câștige nici măcar un set până la final. Totuși, în următoarele seturi, acestea au încercat să reducă diferența de puncte, mai ales după ce au suportat criticile dure ale antrenorului lor.

 

Setul al II-lea (25-19)

            Încăpățânându-se după primul set pierdut destul de rușinos, fetele de la Târgu Mureș au încercat să construiască un atac ceva mai puternic, însă Iașul a stat foarte bine la blocaj, Așadar, încercările ardelencelor de a răsturna situația în care se afla echipa lor au fost zadarnice.

Setul al III-lea (25-23)

            Ultimul set a fost cel mai echilibrat, dar și cel mai tensionat pentru fetele de la Penicilina, care erau deja sigure pe ele după primele două seturi. Acest set a fost o ultimă strigare a mureșencelor, care au fost cât pe ce să întoarcă scorul. Probabil pentru faptul că s-au relaxat văzându-și avantajul, ieșencele și-au dat atât lor emoții, cât și antrenorului Dan Gavril (al cărui stres devenise vizibil), dar mai ales susținătorilor din tribune. În fine, voleibalistele de la Iași s-au mobilizat și nu a  fost nevoie de o prelungire a meciului, câștigând, ce-i drept, la o diferență mică, și ultimul set.

Publicul s-a ridicat în picioare și a aplaudat, în timp ce pe fundal cânta, dând un aer de glorie, „Iașule, Iașule, mândră cetate”.

Pe 21 ianuarie, începe etapa a XIV-a a Diviziei A1 volei feminin. Momentan, aflându-se pe locul 7, chimistele nu pot face parte din grupa I valorică, întrucât doar primele 6 echipe clasate sunt incluse aici și pot participa în cupele europene.

Mara MAȚCU

Leave a Reply

Your email address will not be published.