ABC-ul expunerii la soare

11256431_814755081939022_1451704750_n

ABC-ul expunerii la soare

Sezonul estival a sosit iar cele mai multe dintre noi își doresc un bronz perfect. Este esențial să știi să te protejezi înainte de a merge la plajă. Multe persoane tind să exagereze, din dorința de a obține un bronz cât mai intens și rapid cu putință, dar medicii ne sfătuiesc să nu ne pripim și să folosim cremă cu protecție solară. De asemenea, bronzul sănătos și de durată se obține în mai multe ședinte. Așa că nu te grăbi, evită expunerea îndelungată la soare.
Hidratarea joacă un rol esențial, pe lângă cremele de protecție solară. De aceea, indicat ar fi să iei cu tine o sticlă de apă la plajă.

Știm cu toții că lipsa unei protecții eficiente la plajă poate cauza îmbătrânirea prematură a pielii, scăderea elasticității ei, arsuri, sau chiar cancer de piele. De aceea, indicat ar fi să respectăm câteva reguli de aur:

1. Evită pe cât de mult se poate expunerea la soare în intervalul orar 11-16, în caz contrar te vei alege cu insolație.
2. Aplică crema cu cel puțin 15 minute de a ieși din casă pentru ca aceasta să se absoarbă în piele.
3. Reaplică crema de protecție solară de fiecare dată după ce ai ieșit din apă, sau dacă simți că transpiri abundent.
4. Ține cont de textura și culoarea hainelor. E adevărat că negrul atrage soarele, dar asta nu înseamnă că dacă vei purta un tricou roșu dintr-un material sintetic, îți va fi mai bine.
5. Citește cu atenție etichetele de pe produsele cosmetice dar și de pe creme. Indicat ar fi ca măcar pe timp de vară să folosești creme și cosmetice cu factor de protecție 30 UVA/UVB.
6. Nu uita de cremele/ uleiurile de după expunerea la soare. Folosește o cremă răcoritoare cu castravete sau aloe vera care îți va revigora pielea.

Emanuela Viziteu
emanuela.viziteu@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.