A rămas fără bani după ce a primit în casă un fals angajat EON

Angajat EON

Angajat EON

O ieșeancă a fost lăsată fără suma de 3.000 de lei după ce un bărbat a pretins că este un angajat EON. Bătrâna, în vârstă de 74 de ani, a sesizat poliția în dimineața zilei de 08.02.2015, susținând că în ziua de 07.02.2015, un tânăr a pretins că este lucrător EON Gaz și trebuie să aerisească conducta de gaz ca urmare a unei avarii în zonă.

Polițiștii au constatat că furtul a fost efectuat de către o a doua persoană, care a reușit să pătrundă în casă în timp ce femeia se afla la bucătărie cu „angajatul EON”. A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Acești infractori acționează prin distragerea atenției victimelor. Le spun să meagă în altă camera pentru a aduce un lucru, timp în care caută bunuri de valoare.

De asemenea, unii infractori lucrează în echipă. În timp ce unul dintre ei distrage atenția victimei, celălalt intră în casă și caută prin camere.

Alți infractori au obiceiul de a încerca şi uşile de acces în locuinţă . Dacă ușile nu sunt asigurate prin încuiere, infractorii sustrag bunurile găsite pe holul casei.

Ingrid Bejan

ingrid.bejan@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.