A IV-a ediţie a Festivalului Internaţional al Educaţiei din Iaşi

665ec5f8-35c5-43a0-b1b4-5c1de6e1eb36În urma conferinţei de presă de joi, 12 mai a.c, din Cadrul Primăriei Municipiului Iaşi, s-a hotărât că  cea de a IV-a ediţie a Festivalului Internaţional al Educaţiei (FIE) se va organiza în perioada 12 mai – 10 iunie 2016.

 „Avem o altă abordare a FIE, este un alt concept din punct de vedere vizual şi al manifestărilor. Această ediție a FIE vine cu o conexiune mai bună cu mediul academic ieșean, cu creația independentă sub toate formele ei, cu momente artistice care să ne reprezinte în totalitate”, a declarat Mihai Chirica.

În cadrul acestei întruniri a fost prezentat pe larg programul evenimentului. Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional al Educaţiei va fi o adevărată provocare pentru ieşeni. Gala Extraordinară de Opera, concertul celebrului muzician Al Di Meola, spectacolul Orchestrei Filarmonice Moldova cu invitaţii speciali Elena Mosuc şi Malina Ciobanu, premiera piesei „Cafeneaua” de Carlo Goldoni în regia lui Silviu Purcarete, Festivalul Poezia la Iaşi, Hangariada, Festivalul Rock’n’Iaşi Open Air sunt doar câteva dintre evenimentele care vor ţine capul de afiş al FIE. De asemenea, Festivalul de Jazz – Rock Ciric, Raliul Cultural al Iaşului, simultanul de şah acordat de către marele maestru internaţional Anatoli Karpov, concertul Gabriel Cotabiţă & friends, Festivalul Diversităţii Multiculturale, serile de tango din Piaţa Unirii completeaza vastul tablou a ceea ce înseamna FIE 2016.

Sunt foarte multe instituţii implicate, foarte mulţi artişti, ceea ce implică o foarte atentă organizare. Nu vrem să ne facem de râs în primul rând faţă de ieşeni, care au la dispoziţie o lună întreaga de spectacole şi evenimente, dar şi faţă de cei din afară, care privesc Iaşul într-o noua etapă de relansare.”, a declarat Andrei Apreotesei.

Noul logo al Festivalului Internaţional al Educaţiei, imaginea unei cărţi deschise, este creat de un student ieşean, Ştefan Costin.

Festivalul Internaţional al Educaţiei a debutat în 2013, la iniţiativa Primăriei Municipiului Iaşi şi a mediului cultural – academic ieşean, cu scopul de a face cunoscută lumii întregi oferta educaţională de prim rang a Iaşului. Este un eveniment reprezentativ, dar şi unul dintre pilonii de rezistenţă ai Iaşului în demersul concertat de obţinere a onorantului titlu de Capitala Europeană a Culturii în 2021.

Ana Iacub

Leave a Reply

Your email address will not be published.