A început prima probă a examenului de bacalaureat

Elevi

Elevi

Elevii clasei a 12-a au început de ieri, 8 iunie, prima probă a examenului de bacalaureat. Aceștia susțin proba de evaluare a competențelor în limba română, care avea loc până pe 12 iunie.

În Iași s-au înscris  5.528 de elevi, procentajul crescând față de anul trecut. Elevii vor primi calificativele mediu, avansat sau experimentat. Nimeni nu va fi considerat picat la această probă. Tinerii nu au voie cu telefoane mobile sau genți în sala de examen.

Se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare şi altele asemenea sau în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor“, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISJ. Din perspectiva elevilor, aceștia declară că nu au prea mari emoții pentru acest examen, preocupându-se mai mult pentru probele scrise.

Elena Mormeci

elena.mormeci@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.