A început perioada simulărilor pentru elevii de clasa a8-a

Simulare BAC

Simulare BAC

A început perioada simulărilor pentru elevii de clasa a 8-a. Azi, aceștia au susținut prima simulare a Evaluării Naționale la limba și literatura română.

Conform declarațiilor date de școlari, subiectele au fost accesibile, ele incluzând doina populară pe baza căreia au fost cinci cerințe, și analiza unui fragment dintr-un articol din presă. Mâine, 24 februarie, va fi susținută cea de-a doua probă, matematica iar miercuri vor da examenul doar elevii aparținând  minorităților naționale care au făcut cursurile gimnaziale în limba maternă. Conform regulamentului, susținătorii examenului au lăsat la intrare telefoanele mobile sau alte instrumente care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor.

 „Este subiect unic la nivel naţional, deci va fi distribuit întocmai ca la examen. Elevii au două ore la dispoziţie să rezolve testul, simularea finalizându-se la 11.00. În sălile în care avem camere de supraveghere, acestea vor fi folosite. În ceea ce priveşte activitatea didactică din şcoli, simularea nu o va afecta foarte mult. Fiecare şcoală îşi organizează programul din ziua respectivă în funcţie de situaţie„, a declarat inspectorul Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bucureşti.

Lucrările vor fi afișate în data de 6 martie iar corectarea lor va fi dezbătută la ședințele cu părinții sau prin discuții individuale cu elevii, precum și la nivelul consiliului profesoral pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Elena Mormeci

elena.mormeci@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.