88mm Games la GameDevis: From scratch to success

Frontline: Road to Moscow

Frontline: Road to Moscow

A treia întâlnire Romanian Game Developers Association (RGDA) a avut loc joi, 26 februarie, la Hotel Ramada. Aceasta i-a avut drept invitaţi pe Marius Bădiţa şi Ionuţ Georgescu, fondatorii studioului 88mm Games, un produs 100% românesc.

Întâlnirea a pus în prim-plan povestea studioului 88mm Games, fondat de Marius, lead programmer şi Ionuţ, game designer şi 3D artist. Cei doi au pus bazele unui studio indie, plecând de la firme mari, în cazul lui Marius: Gameloft şi urmărindu-şi pasiunea de a crea ceva stabil, interesant şi dedicat unei nişe.

În aprilie 2014, cei doi şi-au lansat primul produs pe piaţa Frontline: Road to Moscow, un joc de strategie plasat în cel de-al Doilea Război Mondial, pe iOS, ulterior, în Mai 2014, lansând şi varianta PC pe Steam.
În ciuda problemelor iniţiale, precum necompatibilitatea cu termenii Apple, care au interzis jocul în anumite ţări sau problemele legate de scenariul istoric al jocului (invazia Rusiei de către trupele germane), jocul a dus la un spike în vânzări şi review-uri foarte bune. Acest fapt i-a ambiţionat pe producători, care în octombrie 2014 au lansat al doilea joc din serie Frontline: The Longest Day, ce are la bază campania din Normandia.
În prezent, studioul 88mm Games s-a extins şi dispune de 9 membrii noi: 6 programatori, 1 designer, 1 pion şi 1 artist, ce se pregătesc de noi provocări.
„Nu te apuca de la început de un proiect mare, nu te întinde mai mult de 6 luni la primul proiect şi nu te apuca din prima de visul tău cel mare, învaţă mai întâi”, a spus Marius Bădiţa, unul dintre fondatorii studioului, adresându-se viitorilor developeri.
În cadrul RDGA, Marius şi Ionuţ şi-au împărtăşit experienţele şi cunoştinţele acumulate în domeniu pentru a-i îndruma şi sfătui pe viitorii dezvoltatori ai industriei.
Romanian Game Developers Association este o organizaţie non-profit care îşi propune să sprijine şi să promoveze piaţa dezvoltatorilor de jocuri video din România. RGDA este un grup de lucru aflat la îndemână profesioniştilor din industria jocurilor video, dar şi a celor care doresc să înceapă o carieră în acest domeniu.

 

Anca Pascal

anca.pascal@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.