600 de elevi au susținut simularea examenelor de admitere la UMF

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) din Iași a organizat sâmbătă, 11 martie,  prima simulare de admitere din acest an unde s-au înscris peste 600 de candidați. Simularea a avut loc la toate facultățile din cadrul universității. Elevii nu au putut opta pentru susținerea examenului la mai multe facultăți deoarece toate au avut loc în aceeași zi și la aceeași oră. Pentru a se putea înscrie, viitorii studenți au completat un formular  și au plătit o taxă de 40 de lei.

„În anul 2016, în prima sesiune de simulare a examenului de admitere s-au înscris 514 elevi pentru toate specializările din cadrul celor patru facultăți ale universității.  În acest an, s-au înscris 612 candidați”, a declarat Ivona Burduja, purtător de cuvânt al UMF Iași.

Elevii care nu au fost foarte bine pregătiți la prima simularea au ocazia să participe și la cea de-a doua. Aceasta va avea loc pe data de 7 mai a.c. Procedura de încriere este aceeași. Subiectele și baremele primei simulări au fost afișate pe site-ul universității.


Alisa Georgiana PORCARU

Leave a Reply

Your email address will not be published.