400 de copii ajutați de un preot ieșean

Pr. Dan Damaschin

Pr. Dan Damaschin

Preotul Maternității „Cuza-Vodă” din Iași, Dan Damaschin, și-a propus să ajute aproximativ 400 de copii, care provin din familii defavorizate prin intermediul proiectului  „Dăruim Speranță”.

Pentru început, preotul dorește să asigure îmbrăcăminte, rechizite și alimente celor 380 de copii cu vârste cuprinse între 0 și 19 ani. Apoi, acesta își propune să găsească pentru fiecare copil câte o familie adoptivă la distanță.
„Nu sunt decât niște copii flămânzi și goi, născuți într-o lume cu multe neajunsuri. Înainte de a găsi «responsabili», consider că Dumnezeu ne-a trimis să le «Dăruim Speranță». Doresc, sau mai curând vă rog din suflet, să mă ajutați să aducem speranța și lumina de Paște la 380 de copii sărmani, dintr-o listă lungă. O bună parte se află de ani buni în atenția și grija noastră. Alții sunt nou-veniți, cu tot cu familii. Şi cum familiile au o medie de șase copii, zău că nu te înduri să renunți la așa bogăție. La fel ca și la Crăciun, ne putem alege un copil din listă, copil care vă va deveni, sperăm noi, un prieten la distanță, începând cu această ediție”, a declarat Dan Damaschin.
Acest proiect a luat naștere pe pagina de Facebook a preotului și a reușit să strângă 200 de susținători care au donat, fiecare, suma de 50 de lei.
Sursă foto: radioiasi.ro
Mădălina IOVU
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.